Kunststof

Spuitgieten is één van de belangrijkste vormgevingstechnieken voor kunststof onderdelen zoals speelgoed, computeronderdelen (muis, toetsenbord, etc.), keukengerei, auto-onderdelen, diepvriesdoosjes, hangers, enz.

Met spuitgieten gaat men kunststof dat aangevoerd wordt als granulaat, smelten tot een visceuze massa en deze inspuiten in een matrijs waarvan de holte (of caviteit) de negatieve vorm is van het 
gewenste product. Door afkoeling stolt het plastic en resulteert hieruit het gewenste product.

Spuitgietmatrijzen

Het ontwerpen van spuitgietmatrijzen is een vak apart. Bij het ontwerp van een matrijs moet niet alleen rekening gehouden worden met de vorm van het product, maar ook met de eigenschappen van het plastic, de eigenschappen en grootte van de spuitgietmachine en de gestelde eisen om de geplande productiecapaciteit te halen (cyclustijd). Spuitgietmatrijzen zijn daarom zeer duur in aanmaak, maar door het hoge aantal te produceren stukken is de stuksprijs slaag, waardoor het product economisch interessant wordt.

Kunststof artikelen

FILAMENT is gespecialiseerd in het leveren van kunststof artikelen die gebruikt worden in de tapijtindustrie en automotivebranche, zoals:

  • hangers
  • bevestigingsmaterialen

maatwerk is onze specialiteit

JA, IK WIL GRAAG DE GRATIS NIEUWSBRIEF ONTVANGEN: